Sällskapsspel i storformat med "Psykopol"

Medverkande:  Attention

ALLA vinner på att ALLA klarar grundskolan!

Manifestation på Sergels torg lördagen den 16 juni kl 12-15

I samband med att ABF firar 100 år bjuder Attention Stockholms län in till en manifestation på Sergels Torg, nu på lördag 16 juni kl 12.00 – 15.00.

Kom och lyssna på topp politiker och eldsjälar

Är det verkligen barnen som inte klarar skolan? Eller är det faktiskt så att skolan inte klarar av barnen?

Syftet är att synliggöra frågor som t.ex.:

Att barn och unga far illa i skolan Den ökade psykiska ohälsan hos eleverna Rätten till studier, arbete och bostad Visste du att?:

Av de som slutar årskurs 9, så är det i vissa kommuner nästan 20% som inte har behörighet till gymnasiet. Av de som börjar gymnasiet, så är det över 30% som inte fullgör studierna. Om man saknar gymnasieutbildning är den relativa risken att förtidspensioneras i åldern 20–49 år tre gånger högre.

Medverkar gör bland annat:

Ibrahim Baylan, Riksdagsledamot Johan Sjölander Socialdemokratisk sjukvårdspolitiker Lisbeth Pipping Författare Anders Milton Läkare Henrik D Ragnevi Ordförande Attention Göteborg Marie Wallius Attention Nynäshamn Roger Mogert Oppositionsborgarråd Stockholm Tommy Dahl Student Sanna Nova Emilia Värdegrundsarbetare och författare Parvaneh Ahmadi Ledamot i Socialnämnden i Nynäshamn Anna Ljungdell Kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Fernando Nyrén Attention UNG Jonna Pipping Student Gunnar Michanek Grundare av Mindfulnessgruppen Anne-Marie Körling Lärare, författare och bloggare. Jenny Ström Attention

Om evenemanget

Kategori:  Workshop
Dag:  Lördag 16 juni
Tid:  12:0015:00
Plats:  Kulturhuset
Sergels Torg